Voorgesprek

Iedereen komt een keer te overlijden. De één op hoge leeftijd en de ander helaas al jong. In alle gevallen is dan veelal de vraag: “Wat had de overledene graag gewild met zijn/haar uitvaart. Wilde hij/zij een traditionele uitvaart met koffietafel of zou de overledene liever op een zelfgekozen locatie een afscheidsdienst hebben.”

Hoe fijn is het als er bij leven al een gesprek is over de wensen van jou?

Samen aan tafel bij een kopje koffie bespreken wat je graag zou willen. Ik kan je daarbij op weg helpen en noteren wat je wensen zijn. Uiteraard kun je deze wensen altijd op een later tijdstip aanpassen.

"Mijn ervaring is dat het de nabestaanden helpt bij het nemen van beslissingen op het moment dat je komt te overlijden. Het is fijn te weten wat je graag wil en dat de nabestaanden hieraan tegemoet kunnen komen op een liefdevolle manier."

Naast de praktische invulling van de dagen tussen het overlijden en de uitvaart, geeft een voorgesprek ook de mogelijkheid om te bespreken hoe jij graag herinnerd wil worden. Dit is een mooie opstap naar de ankerpuntjes waar nabestaanden in de rouwverwerking houvast aan hebben.

Je laat niemand graag achter, maar de manier waarop je daarmee omgaat, kan een glimlach toveren op de gezichten van hen die je dierbaar zijn.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen voor een gesprek.