Nazorg/Rouwverwerking

De uitvaart is voorbij. De hectiek van de laatste weken zakt langzaam weg. Je loopt door het huis, zit op de bank of ……  De rust is weer gekeerd. En met die rust komen ook je gevoelens naar boven. Er is berusting, er is verdriet, er is boosheid en er is af en toe ook een glimlach om je lippen.

Nu begint het pas echt. Je leven zonder diegene die je zo lief was. Hoe moet je dat doen? Hoe pak je dat aan? Je hebt nog zoveel vragen. Er zijn nog zoveel emoties die aan je voorbijgaan. Helaas is hiervoor geen handleiding.

De eerste paar weken komen er regelmatig mensen op visite. En dan pakt iedereen zijn eigen leven weer op. Er is minder tijd voor jou en je verdriet. Wat je regelmatig hoort is: Het leven gaat door. Je moet verder.

Ja, je weet dat het zo is. En toch is het gemis er. Soms is het dan fijn als er iemand is, die naar je luistert. Iemand die je op weg zet. Iemand die je helpt om verder te gaan.

Er zijn geen vaste plannen voor, maar er zijn zeker mogelijkheden om samen te kijken naar waar je behoefte aan hebt. Ook hiervoor kun je bij mij terecht. Samen met jou kijk ik naar wat mogelijk is.